Bulletinen

2017-08-17
R.L.

 

 

SKRIV! säger han (ni vet vem). Vi ska ha ut information, råd och tips, nyheter! Vi ska vara aktiva! Få fart på bloggen! Men han nämner dock inte vad "vi" ska skriva och det är ju en bekväm chefsstrategi. Den skulle jag själv gärna vilja tillämpa. Om jag kunde. Men nu gäller det i alla fall att sätta mig in i de nya förhållandena, upptäcka verktygen och testa gränserna. För det är klart att vi ska vara mer aktiva. (Inom samma tidsramar som innan.) 

Bilden: Ett huvud av "Syntetiskt trä" (epoxideg) tummat ganska tunt i en silikonform. Masken är en rest av SkinFx 10 som behövde hamna någonstans.

 

 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
Kp2Ja
Kod från Captcha-bild:

2013-06-11

På grund av den ohemula arbetsbörda chefen lägger på undertecknads arma axlar, hinner inte den här bloggen uppdateras, utan nyheter och annat som händer på Kinn.com, hamnar på Facebook.
Vi ses där!

Med vänlig hälsning
Ronny
ronny@kinn.com

2013-02-14

Det kan hända att epoxiharts 141, på grund av kyla under transporterna blivit delvis geléartat klumpig och lite ogenomskinlig. För att återställa den kan du värma den i vattenbad, alternativt vagga flaskan under varmvattenkranen tills du värmt upp innehållet. Skaka inte flaskan för hårt så att du får för mycket småbubblor i hartsen.

2013-02-04

Som så ofta var det även hos www.kinn.com en tämligen bagatellartad orsak som gjorde att Steg-för-steg-beskrivningarna till silikonformar m.fl. inte kom upp som de skulle. Men det skulle till supporthjälp för att upptäcka felet. Nu har vi i alla fall åtgärdat detta och alla beskrivningar ska vara tillgängliga!

/Ronny 

 

2012-07-25

Nytt spännande nummer med ett "grodperspektiv" på modellbygge. Du hämtar din PDF här!

Med vänlig hälsning från oss på Kinn.com

 

 

2012-07-25
Ronny

Det händer inte så mycket på vår blogg här, eftersom vår mesta kommunikation faktiskt sker på Facebook. Den sidan använder vi till såväl nyheter och diskussioner. Så klicka dig dit och var med oss! 

2012-07-04

Ett sommarnummer av vårt nyhets och inspirationsmagasin finns att hämta här

2012-05-07

Vi fick vänta lite på att få Kinns nya kundtelefon inkopplad. Det visade sig att en stor, tung bokhylla här i filialen, blockerade en ledningspunkt. Nu är det i alla fall klart att ringa direkt.

 telnr

Ring måndagar 9-15, eller tala in ett meddelande, med ditt telefonnummer (övrig tid) så ringer vi upp. Maila kan du förstås alltid göra.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
pEC2f
Kod från Captcha-bild:

2012-04-04
bulletin15head

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
crAxy
Kod från Captcha-bild:

2012-04-04
Ronny

... som undrade om Lacknafta eller T-sprit får silikon att svälla: Tror inte det, för silikonet är väldigt motståndskraftigt mot olika lösningsmedel, men helt säker är jag inte.

Däremot minns jag att jag la kontoristernas knottriga "fingertuttar" av gummi i fotogen över natten. De svällde upp rejält och kunde tvättas av och läggas tillbaka - till min stora och deras mindre förtjusning. Det här var på 60-talet när jag var ung och hade sån underlig humor.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
qTwwpv
Kod från Captcha-bild:

2012-04-04
Ronny
Nu gick just vårt nyhetsbrev ut till de kunder som vill ha (hoppas jag). Den nya postsystemet är inte precis lätthanterligt och användartillvänt,så det var inte det sista korrekturlästa brevet som gick iväg, utan en tidigare version - tyvärr. Det viktiga står där i alla fall, om än med grafiska skönhetsfel.
Och så har vi äntligen fått "avregistreringslänken" nu! 
Det händer inte lika mycket på den här bloggen sedan vi började Facebook'a, men titta i alla fall hit också då och då!
På Kinn.com önskar vi alla en fin Påskhelg!

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
ETH5L
Kod från Captcha-bild:

2012-03-12
Ronny

Måndagen den 12 mars: det går inte att nå mig per telefon. Vi byter abonnemang och det har tyvärr förorsakat en miss i omkopplingen. Så fort det bara går ska vi fixa detta och under tiden får du gärna maila mig ditt telefonnummer så ska jag ringa upp.
Med vänlig hälsning
Ronny Lingstam (ronny@kinn.com)  

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
mKHU
Kod från Captcha-bild:

Hejsan. jag gjuter silikon skulpturer just nu och har hört att man kan lägga silikon i lacknafta eller t-sprit så det expanderar. funkar detta?
2012-04-02 18:21:01
HANNA
2012-01-17
Ronny
head14
 Nyhetsbladet med helgreflektioner och lägesrapport finns att hämta här! 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
qrSUs
Kod från Captcha-bild:

2012-01-09
Ronny
Spamkommentarena hopar sig här i bloggen. Jag städar undan obskyra länkar och nonsenskommentarer allt vad jag hinner, men nätmarodörerna är snabba och effektiva. Det blir fort lika skräpigt igen - nästan som på chefens kontor. (Nästan.) Vi får se om vi kan få ett bra filter av systemleverantören. Tills dess får kvasten gå med jämna mellanrum.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
KvkK
Kod från Captcha-bild:

2011-12-22
Ronny
jul11

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
tmQJdy
Kod från Captcha-bild:

2011-12-12
Ronny

En av våra kunder som brukar hämta själv på vårt lager är Hans Sellberg. Han arbetar med snart sagt alla tillgängliga material och lockar fram det sköna ur såväl bister järnplåt som svartnad drivved. Prosaisk betong blir vacker i Hans gjutningar.

Vill du hämta skaparenergi och inspiration ska du titta på hans hemsida:  http://www.selle.se/,  eller ännu hellre, besöka Galleri Selle! Jag tar mig friheten att visa en bild med ljuva figurer i betong, läckra nymfer i sommarspenaten!

 

selle 

 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
KGuBTF
Kod från Captcha-bild:

2011-12-02
Ronny

En av Kinns resiner går bra att gjuta i alginatform. Plasticréte har inget emot den fuktiga "miljön" utan härdar som vanligt. Att den här akrylhartsen sedan är både lukt- och giftfri gör inte saken sämre. Ett alternativ till gips och Calmix alltså!

plasticretetumme

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
C84hU
Kod från Captcha-bild:

Ja, om du blandar in "Guldimmitationspulver" i Plasticréten bör tummen kunna glänsa vackert!
2011-12-12 08:32:30
Ronny
Kul! Kan jag få en sådan tumme i guldfärg också?
2011-12-11 21:27:28
Annika
2011-11-18

Vilken är skillnaden mellan gul och röd Vinamold? Egentligen bara konsistensen. Den gula är stadig i sin mjukhet och passar bra till lite större formar där man önskar en viss stadga. Ändå finns flexibiliteten som underlättar släpp. Den röda, mjukare varianten passar till mindre objekt och om man vill ha en lite "medgörligare" gjutform. Båda smälts i 130-140 grader och ger formar med god detaljupptagning. Båda sorterna kan smältas om till nya formar.

 vinamold

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
RpRL
Kod från Captcha-bild:

2011-11-17

Genom att blanda in olika torra stoffer i gjuthartserna kan du radikalt förändra utseendet på dina gjutningar. Med Kinns metallpulver kan du få "plasten" att likna och bete sig som t.ex. järn. Förutom järnpulver har vi också: brons, koppar, mässing och aluminium. Dessutom finns imiterande pulver för silver och guld.

_rostprov

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
JeDRLU
Kod från Captcha-bild:

2011-11-10

Kinn.com är ett litet företag, men vi har stora ambitioner. Visionen är att fylla den lite udda nisch som 3-dimesionellt skapande utgör och tillhandahålla de förnödenheter som Ni kreatörer behöver. Att hålla ett så unikt sortiment är inte helt lätt. Marknadsunderlaget ger inte en självskriven vinst till firman, utan vi måste hela tiden jobba inom marginalerna. Men vi trivs med jobbet och väljer att hålla hög servicenivå, även om det kostar på - för det måste ju vara roligt också.

Vi har en jättefin kommunikation med Er kunder. Utbytet av frågor, svar, idéer, tankar och förslag ger oss luft under vingarna. Självklart måste vi gå med vinst, men vi vill göra det med nöjda kunders hjälp och vi hoppas att ett gott renomé hjälper oss att bli mer kända bland alla kreatörer.

Många produkter i Kinns sortiment är proffsprodukter, men vi har valt ut sådana som ska kunna hanteras också av noggranna amatörer. Man ska, med våra anvisningar, kunna lyckas med sina projekt utan en massa förkunskaper. Det finns en stor glädje i att själv genomföra sina idéer och där vill vi göra det så enkelt som möjligt.  Vi kan vissa fall också ta hem ytterligare varianter av materialen, när Du ställer särskilda krav på Din produkt. Diskutera med oss!  
Volymerna hos våra produkter är också anpassade till den mindre verksamheten och du ska alltså inte behöva köpa hem industrikvantiteter av de material du behöver.  

För att Du ska lyckas, har vi satsat på vår rådgivning och våra användarbeskrivningar. Antalet handledningar utökas i den takt som vi förmår och hinner med. Här kan jag återigen nämna att vi är väldigt tacksamma för bidrag till "samlingen"! 

Vi skickar ut nyhetsbrev ungefär var 14:e dag. "Kinns Bulletin" ska innehålla lite nyheter om produkter, tips, råd och metodförslag och även artiklar från och om er användare! Givetvis har vi intresse av att bli ihågkomna också, mellan Dina beställningar, men huvudsyftet med ustkicken är ändå dialogen. Med det nya systemet innebär det att du måste prenumerera på "Bullen" genom att registrera Dig hos oss. Vi hoppas förstås att du tycker att våra publikationer är värda det.


Chefen och jag

RLsignatur 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
a7hD
Kod från Captcha-bild:

Ja, dessvärre ska epoxihartsen ha en torr "miljö". Däremot går det alldeles utmärkt att gjuta Plasticréte alginatform.Det blir visserligen inte transparent, men det har alla (nästan) andra fördelar.
2011-11-12 21:56:16
Ronny hos Kinn.com
Kan jag gjuta epoxyharts i en alginatform om jag håller formen fuktig? Eller är epoxyhartset fuktkänsligt?
2011-11-11 00:38:01
Annika
2011-11-09
Ronny

nr12_FBhead

Nya numret av vår lilla pamflett är tillgänglig för avhämtning. För att inte belasta din mailserver finns "Bullen" som vanligt att hämta här. Denna gång handlar det om två sätt att göra silikonform.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
dVC7
Kod från Captcha-bild:

2011-11-06
Ronny

I Kullabyggden, nordvästra Skåne, finns Mats Andersson. I Studio MA, en rejält tilltagen ateljé och galleri både skapar och visar han sina generöst koloristiska och klangfulla målningar som med hans speciella blandteknik når oanade djup och dimensioner. Mats arbetar bland annat också med Epoxiharts när han låter bilderna växa fram. Besök hans hemsida och njut!

evolution_matsandersson

 


Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
U4A3y
Kod från Captcha-bild:

Det är dina bilder som beskriver sig själva!
2011-12-16 09:09:38
Ronny
Hej Ronny
Tack för denna fina beskrivningen av min konst!!
Mvh
Mats
2011-12-13 16:21:30
Mats
2011-11-01
Ronny

Nu har "nya" Kinn.com varit uppe en vecka. Det känns bra för oss som ska sköta butiken - vi börjar vänja oss vid den nya "miljön". Men ännu viktigare är det att Du som kund trivs, att du hittar de material Du söker och att Du också får de tips och råd du behöver. Inriktningen hos Kinn är att tillhandahålla proffsprodukter som också ska kunna hanteras av amatörer. 

Vi jobbar hela tiden för att ha sortimentet så varierat som möjligt inom vår sektor - "3-dimensionellt skapande". Några produkter har försvunnit, men har ersatts av bättre alternativ. Vi har också kompletterat med fler varianter på hyllorna.

Du har som kund också möjligheter att påverka sortimentet och Kinn.com. Vi lyssnar på tips och argument och om flera önskningar pekar åt ett håll, kan det visa en riktning för oss. Så vi hoppas Du säger vad Du tycker - i mail, på telefon (måndagar), här i bloggen eller på Face book.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
C8uJ
Kod från Captcha-bild:

2011-10-26
Ronny

Vi hoppas du finner Dig tillrätta i Kinn.coms "nya butikslokal". Sortimentet är detsamma, med små förändringar. Till exempel ersätts snart Plastimat av Plastiline, som också finns i fyra hårdhetsgrader - färg: vit.

Tillskott som Chavantlera t.ex. är på väg och alabasterstenen samt nya raspar och filar håller på att prissättas. De här artiklarna kommer snart att synas på sidorna.

Det har varit en jobbig period men vi tror förstås att Kinn.com kommer att bli ännu bättre nu. Hoppas Du också ska tycka det!

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
DHLh
Kod från Captcha-bild:

0000-00-00
 
 
   
0000-00-00

För avdelningen "Muntrationer" kan följande recept vara effektfullt. Du behöver: 

  • Alginat och en plastmugg (engångs).
  • RTV silikon EC13 och en "röd skål".
  • Färgpigment, smink eller pastellkritor.  
  •  

Fyll en plastmugg med alginatblandning. (En lagom tjock välling.)

Gnid in lite av blandningen på fingret och doppa sedan ner det och håll stilla tills alginatet stelnat. Det går på några minuter. 

0000-00-00
Gustav

Testtext