Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Täljsten i 15 kg säck

Täljsten i 15 kg säck

Täljsten i 15 kg säck

649 kr/st (inkl. moms)
Lager: Ej i lager
Artnr: SOLSTEATITE

Täljsten eller som den också kallas ibland såpsten, är sedan 5000 år tillbaka ett mycket omtyckt konstmaterial bland bildhuggare. Stenen är mjuk och passar utmärkt till skulpturer och avbilder.

Täljstenen återfinns i Kina, Indien, Östafrika, Brasilien, Kanada, Finland och Schweiz. Den europeiska täljstenen är lite för hård och passar bättre till tekniska, industriella ändamål. De varierande förekomstorterna förklarar det mångfald i färger som marmorn erbjuder. De stenar vi erbjuder här har brutits i Brasilien och Kina.

Stenarna har varierande storlekar på 1-5 kg. I ett urval av färgerna: svart, vitt rosa, grått och grönt. De ligger i en säck om totalt 15 kg.


Arbetsbeskrivning:

Utarbeta de grova dragen med ett platt- eller rundjärn eller med en universalfil. Fortsätt att finslipa arbetet en rundfil, karvsnittskniv, träbettel eller täljkniv.

Slipa sedan med sandpapper med grovlek 120 och 240 och sedan en andra gång med vått slippapper med grovleken 400, 600 eller 800 som blötts i vatten.

För en sista polering finns det speciella oljor för täljsten som inte innehåller lösningsmedel utan är gjorda på linoljebas. Du kan också använda någon annan fet olja som t ex olivolja, tistelolja eller valnötsolja.Tillbaka

Andra har även köpt:

Täljsten, alabaster

Täljsten 1 kg, blandade små bitar, 2-8 cm
Täljsten är en mjuk, helt naturlig sten som lätt kan skulpteras och täljas med olika verktyg.
40 kr

Populära produkter