Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Vinamold

Vinamold

Vinamold, lera

Vinamold är en geléartad vinylharts lämpligt för flexibla, semiflexibla och fasta gjutformar. Hårdheten beror på sort och eventuella blandningar mellan gul och röd.

Vinamold har god förmåga att ta upp originalets detaljer och ger kort tid till avformning. Genom att vara tålig mot vatten, många kemikalier och vissa organiska lösningsmedel är vinamold ett utmärkt val för konstnärer, modellbyggare, hobbyister och många andra.

Produkten har mycket god åldersbeständighet och kan återanvändas många gånger utan att försämras. Det förutsätter dock att produkten inte överhettas vid omsmältning. 

En form i Vinamold kan användas för temperaturer upp till 80 grader vilket innebär att du kan gjuta t ex vax i en vinamoldform.

Smält Vinamold genom att klippa små bitar och värm upp till mellan 150 och 170 grader. När dessa smält klipps fler bitar i till önskad mängd.

Den röda Vinamolden är mjukare och passar bättre till mindre former med svåra negativa släppvinklar, medan den gula är fastare och stadigare till större, mer kompakta former.

Varning: Tänk på att temperaturen är betydligt högre än kokande vatten och alltså kan ge svåra brännskador! Konsistensen gör också att den smälta Vinamolden lätt fastnar på huden och bränner under längre stund. Vi rekommenderar därför stor försiktighet och skyddshandskar.

Tillbaka

Andra har även köpt:

Vinamold

Plasticrète
Plasticrète är ett giftfritt akrylharts som lämpar sig för att tillverka konstnärlig dekor, arkitektoniska föremål, gjutve...
från 229 kr

Utvalda produkter

Förvulkad latex
Latex är en naturprodukt som kommer från saven på kautschuk-trädet (hevea). Det passar utmärkt till s.k. ?chaussette-forme...
från 74 kr

Vinamold

Formstenen Calmix® LM-370
Formstenen Calmix® LM-370 är ett lätt murbruk av en speciell cementtyp, särskilt framtagen för att man ska kunna gjuta och...
från 67 kr

Vinamold

Plaxtin, italiensk lera
Plaxtin är en grå, mycket formbar modellera (hård, medium och mjuk) som används för att forma, gjuta, och för att göra sku...
från 117 kr

Populära produkter