Hem » Formtillverkning » Alginat

Alginat

Alginat är ett medel som passar utmärkt för gipsavgjutning av händer, fötter, barnfötter, ansikten, byster eller andra organiska material så som frukter och keramik.

Alginat är ett naturligt och allergifritt material som inte irriterar varken slemhinnor, hud eller munhåla. 

Alginat klumpar inte, är enormt pålitligt och är dessutom skonsamt mot modellen som du gör avtryck av. Det är därför ett idealiskt material när du snabbt vill göra kopior av ömtåliga föremål. För att få en fin avgjutning i gips kan du använda Alun i formen av Alginat.
 

Vad är alginat?

Alginat är ett förtjocknings- och stabilieringsmedel som när det blandas med vatten blir till en fyllig pasta eller gelé som du kan använda när du ska gjuta former av något. Alginatet bildar en film som kan dras av och som du sedan kan använda för att göra avgjutningar. 

Alginat är ett vitt pulver som blandas med vatten för att bilda en pasta. Pastan stelnar inom några minuter (10 minuter i 20 grader C).

 

Alginat för gipsavgjutningar

Med alginat kan du skapa helt fantastiska 3D avgjutningar av händer, fötter och andra kroppsdelar. Materialet är ogiftigt och kan användas av både barn och vuxna.
Vi har samlat användarbeskrivningar där vi visar olika sätt att gjuta med olika metoder och olika material. Där får du utförliga beskrivningar om hur det går till och vad du behöver för att gjuta t ex en hand eller ett ansiktsavtryck i alginat.

 • Alginat passar utmärkt om du ska göra avgjutningar av ansikten, händer, byste...
  från 154 kr
 • Clevercast Premium Alginat Ett exklusivt formmaterial med alginatets alla ...
  125 kr
 • Alginat rosa är ett naturligt material som passar utmärkt för gjutning. Det l...
  från 154 kr
 • Alunkristaller har en impregnerande verkan på alginat. Genom att använda alun...
  93 kr
  Slut i lager