Harts / Resin

Vad är epoxy resin?

Epoxy resin, ibland även kallat epoxiharts eller bara resin, är en härdplats som har vuxit i popularitet de senaste åren bland konstnärer och kreativa hobbyartister. Resin är en självtorkande massa som skapar en transparent och glänsande yta som påminner om glas när den har torkat. Resin växer stadigt i popularitet bland DIY-entusiaster världen över (”Do It Yourself”). Materialet har massvis med oanade användningsområden men bland de mest populära är tillverkande av smycken, möbler och prydnadssaker. Epoxi är ett mångsidigt material som används till flera olika ändamål.

Gjuta i Plast

Ett vanligt användsområde för resin är som sagt vid tillverkning av fotosmycken där materialet skapar en genomskinlig och glasaktig yta över bilden, men det används också med stor fördel vid tillverkning av modellbilar, armband, smycken, möbler, bänkskivor, golv, keramik, växter, mm. Det finns snudd på oändliga möjligheter med vilken konst du kan skapa med epoxy resin.

Vi har samlat användarbeskrivningar där vi visar olika sätt att gjuta med olika metoder och olika material. Där får du utförliga beskrivningar om hur det går till och vad du behöver för att gjuta t ex en hand eller ett ansiktsavtryck i alginat. För dig som intresserar dig för gjutning kan vi utlova en mängd nya idéer och material som du kan låta dig inspireras av i ditt skapande.

Köpa Epoxy resin

Här hos oss på kinn kan du köpa epoxy resin för små såvål som stora projekt. Vi har resin som passar till allt från smyckestillverkning och dekoration till möbeltillverkning. Du kan fylla i sprickor eller gjuta i trä och betong. Vi köper vår epoxi i stor mängd utan mellanhänder så vi kan erbjuda hög kvalité till ett mycket bra pris.

Epoxy Resin av högsta kvalitet

Det är viktigt att skilja på epoxy och epoxy. Hos kinn köper du epoxy resin av allra högsta kvalite. Många gör misstaget att köpa billig epoxy från Kina eller Polen som egentligen är avsedd för helt andra ändamål. Det är otroligt viktigt (och mycket billigare i längden) att välja rätt epoxy redan från början!

Epoxi eller Epoxy Resin?

Epoxy Resin är det engelska namnet för det vi i Sverige kallar epoxi. Kärt barn har många namn som det sägs. Därför kan du ibland höra ett flertal olika namn som egentligen refererar till samma sak: epoxi, epoxy resin, epoxiharts, resin, epoxiplast, mm.