Worbla

Worbla är ett märke av termoplastiska modelleringsmaterial, populärt bland cosplayers för att skapa kostymer, rustningar och rekvisita.

Du kan använda Worbla för att tillverka rustningar, svärd, hattar, masker och i stort sätt det mesta till ditt nästa projekt!

Worbla är ett formbart thermoplastiskt material utan några kemiskt farliga komponenter.

Släng ingen överbliven Worbla, värm istället upp överblivna rester och klumpa ihop för att sedan kunna återanvändas som lera, eller kavlas ut igen.

På Worbla kan du använda sprayfärger och akrylfärger. Nästan allt är möjligt för dig som har tålamod och viljan att arbeta med Worbla.

 

Hur använder man Worbla?

För att använda worblan hettar du upp den för att sedan forma den som du önskar. Använd förslagsvis varmluftspistol för att uppnå rätt grader för respektive Worbla.

Worbla mjuknar vid 90 grader celsius vilket innebär att du vanligtvis kan forma den med bara händerna! Var försiktig vid upphettningen och använd gärna handskar om du inte är van.

När det härdar är det extremt starkt och kan målas och färdigbehandlas lätt. Det kan också värmas upp och formas oändligt, så du behöver aldrig slösa bort något av det! Värm bara dina rester och slå ihop dem tillsammans.

 

Variationer och egenskaper

Worbla är tillverkad i flera sorter:

Worblas Finest Art: Den ursprungliga "Worbla". Den vanliga typen som vi kommer att använda heter officiellt " Worbla's Finest Art ", och det ser lite ut som kakadeg (men ät inte det!) Standardark är cirka 1 millimeter tjocka.

Worbla Meshed Art: har ett "nät" på ena sidan vilket gör att produkten blir mer hållbar, rivs inte lika lätt som de andra produkter. Det gör även att man lättare kan arbeta med nitar, tryckknappar osv.

Worbla Black Art: Den här produkten har en jämnare yta än den vanliga ”finest art”. Med Worbla Black Art kan du gå in ännu djupare på detaljer och skapa otroliga mästerverk.

Worbla Transp Art: Worbla’s Transpa Art är ett nytt genomskinligt thermoplastiskt material som köps i ark av olika storlekar. TranspArt blir formbart vid 120 grader celcius.

 

Produkter