Bulletinen

Totalt 49 poster
Sida 1 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
19/10 13:30

15/9 14:40

Nu hänger vi med och inför även Swisch som betalningsmetod i butiken!

25/6 13:36
HAR MAN MÖJLIGHET att spendera lite Epoxiharts TRD 50, kan man ju gjuta sig ett tjusigt bord, som Hasse Andersson till exempel!
6/3 09:37

NATURLIGTVIS FINNS DET oändligt många användningsområden för alla våra produkter och det är alltid lika roligt att få se bilder av "resultaten"! Dockor har vi nog kunnat visa tidigare, men ingen "nyfödd" bebisdocka i silikon. Här följer en bildsvit vi fått från Nadja Sandqvist fantastiska BB:

Nadja arbetar från grunden med sina dockor och lägger som synes stor vikt vid originalmodellen, anatomin och detaljerna som skapar personligheterna.

 Formtilverkningen sker i flera olika steg. Nadja har sin utprovade metodik.

 Formen för huvudet lossas...

...liksom senare den färdiggjutna kopian i silikon. Vi är stolta över att få leverera material!

Delarna monterade. Redan här en högst personlig liten "varelse" i mjuk silikon. 

Med olika hudtoner och accenter ökar realismen ytterligare. Glansen pudrar hon sedan bort.

Och så: Den färdiga krabbaten i sin rätta miljö!

Det här hantverket är välkänt sedan länge och proceduren innehåller inga hemligheter säger Nadja, som under många år arbetade på teater, med bland annat masker. Det hela är enkel teknik, påstår hon också. Så då får vi väl tro på henne. Tack Nadja för att vi fick se!

Mer att se finns här på Nadjas Facebooksida.

 

på Kinn.com

 

 

 

 

 

 

15/11 20:04

Olle Öqvist - Öqvists finmåleri AB i Boden, fick uppdraget att framställa kopior på så kallade "fanspetsar" till Artilleriregementet i Boden, där major Anders Rönnqvist tagit initiativet till att ett par nya, fräscha "bruksspetsar" skulle framställas. Detta istället för att till vardags äventyra det enda kvarvarande mässingsoriginalet från 1815, som hör till regementet, men också för att skapa ett par. (Vi har fått statligt tillstånd att visa här i Kinns blogg):

Gjutformen, i RTV silikon181 är gjord enligt konstens regler. En halva i taget, först avdelad med en platta av plastellina och sedan gjuts andra formhalvan innan originalet lyfts ur. Notera de viktiga kanalerna för att evakuera luften!

Formdelarna passas ihop och hålls samman, med så där lagom "kläm". Metoden är helt valfri. Bara man inte låter gjuthartsen slippa ut. Den valda gjutmassan är epoxiharts TRD 50, med en gul färgton som "grundkulör". 

Ett tunt gjutskägg som är lätt att avlägsna är bättre än pressa ihop formen för mycket och få deformation.  Hur Olle sedan gick vidare med guldlystern, har jag inte riktigt fått klart för mig, men han har ju en målerifirma, så han kan ju sånt där. 

Nu skimrar de som guld i alla fall. Att presentera "produkten" i egentillverkad, militär "presentask" förtar ju inte precis något av det glansfulla intrycket. 

Vi på Kinn.com är förstås imponerade (Kul också att ha fått äran att (indirekt) leverera till Försvarsmakten.)

 

@kinn.com

Totalt 49 poster
Sida 1 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10