Bulletinen

Totalt 49 poster
Sida 2 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8/11 15:41

HÄR BÖRJAR EN formdelning bli klar; plastellinan som ska utgöra gränsen mellan två formhalvor. Lite motsläpp får finnas kvar, eftersom det handlar om en silikonform. Nu ska jag bara montera sidor på det här tråget.

 

Sen är det ju alltid så irrterande när silikonet inte räcker! Här visste jag visserligen från början att jag måste beställa mer eftersom jag har en formhalva till att göra. Men nivån hade ju kunnat bli lite högre, så att det nästan täckte i ala fall. 


Hur som helst, RTV silikon 181 förenar sig väl  med redan härdat lager så det kommer inte att märkas någon skarv. (Det är därför det är så viktig att sedan stryka vaselin mellan kontaktytorna som ska släppa från varann!) 

Skruvtvingarna som anas? De är bara till för att slippa spika eller skruva och så kan jag spänna åt så att det blir tätt kring "lådan" i botten. Små springor som ändå finns, tätar jag med vaselin - det brukar gå bra. 

 

 på Kinn.com

 

 

22/10 16:40

JAG RÅKADE framställa ett riktigt mjukt polyskum av Kinns produkter, nästan som marängsmet fast härdad. Precis en sådan densitet som jag har önskat mig!

Synd att jag inte noterade hur jag gjorde!

 på Kinn.com

16/10 20:06

 

DET KAN SE UT som serietilverkning. Det är det inte. Men eftersom jag inte kan sånt här, är det bäst att göra reserver  också. Det är klart att jag har vissa möjligheter att rekvirera material från Kinn.com hit ut till Filialen, för prover och experiment mm. Chefen har sen ingen koll på vad jag gör med produkterna. 

 

Det här är ett projekt för lediga stunder, som jag tidigare nämnt. Det avancerar av uppenbara skäl därför väldigt sakta. 

på Kinn.com

 

 

10/10 10:15

DET HAR BLIVIT kyligare. Vi har redan fått frostnätter. För att inte riskera att era varor blir stående i utkylda lastutrymmen i minusgrader under helgerna, skickar vi ingenting på fredagarna framöver. ®

 

på Kinn.com

 

6/10 12:08
Här på Filialen, försöker vi hålla oss informerade om våra materials olika egenheter, nycker och infall.
Totalt 49 poster
Sida 2 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10