31/8 08:21

INTE SÅ MYCKET, men lite egna experiment hinner jag med här i Filialens verkstad. (Jag påstår därmed inte att chefen är en slavdrivare, även om det egentligen skulle beskriva de verkliga förhållandena väl.) Men på lediga stunder har jag i alla fall lite provverksamhet på gång. Just nu lite nya tag med en efterhängsen idé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kan tycka att det är lite förvånande att "Epoxiputtyn", eller Syntetiskt trä som det heter här i butiken, inte når så stor popularitet som produkten faktiskt förtjänar. Den kan ha en lite mysko doft, ungefär som chefens skor när han just tagit av dem. Men inte lika stark. (Och man vänjer sig.)

Det här är ett "knådresin" som blandas av två lika delar, A och B, till en mjuk modelleringsmassa. Den har ingen egen stadga utan måste tummas i form eller byggas på en stomme eller något slags underlag. Massan härdar på 3-4 timmar och innan dess har man åtminstone en timme på sig att forma den. Ett lagom arbetspass tycker jag.

Jag jobbar helst med latexhandskarna på och jag ser till att ha en skål med vatten bredvid. Det går nämligen att släta ut Syntetiskt trä, med våta fingrar. Vatten hindrar inte att massan fäster mot sig själv. Märkligt, men så är det.

Det härdade resultatet blir hårt, off-white, lätt (som balsaträ) och silkesmatt, lätt att slipa och putsa. Ingen "trä-look" kanske, men lite av den känslan. Det här borde vara ett intressant material på många olika områden. 

@ Kinn.com