29/8 17:20
Ronny

Vi fick bilderna och det här mailet från konstnären själv:

”Har köpt en massa TRD 50 epoxiharts av er och nu är mitt projekt klart. Det blev ett ”river table” där jag lät plankens naturliga form bilda ”floden i mitten och sedan gjöt jag in allt med TRD 50. Gjöt även in några fina fiskar jag hittade i en sportfiskeaffär. Tack för bra produkter och snabb leverans!”

Bord
Bord
Bord

 

 

 

 

 

 

Bord

Så vitt vi på Kinn.com har förstått, är Daniel Erman en person som gillar utmaningar, vilket det här projektet måste ha varit. Vi är förstås glada att ha fått stå tilltjänst med epoxihartsen, TRD 50. För synpunkter och frågor kan du kontakta Daniel på: minautmaningar@gmail.com

 

Epoxiharts TRD50

Bord

Vi har haft den här produkten i några år nu och den vinner alltmer uppskattning för sina goda egenskaper som ofärgad transparent gjutplast.

TRD 50 är ett ”stabilare” resin än systerprodukten Epoxiharts 141, som är lite snabbare i härdningen men som passar bäst till smycken och andra smågjutningar. I större volymer (än 2-3 dl) riskerar 141:an att härda redan i blandningsskålen under stark värmealstring. TRD 50 är beskedligare och tar istället väldigt god tid på sig. 3-4 dygn för den hårda blandningen och uppåt en vecka för den mjuka. Det får man ta med i planeringen. Uppåt en vecka! Min egen blandning har stått i snart två och har inte härdat ännu! Jag misstänker att jag har vänt på proporttionerna som ska vara 100:50 för den hårda blandningen. Inte tvärt om! Var alltså noggrann med delarna A och B. Undertecknads nonchalans straffar sig.